Взимане на чакало

 Взимане на чакало

Кучето трябва да се запознае с дивеча, като същевременно се научи да запазва спокойствие при вида му.
ПОМОЩНИ СРЕДСТВА-бодлив нашийник, дълго въже, тънка пръчица, верига обшита с кожа.

ПРЕДПОСТАВКИ-възможност за наблюдаване на отрита площ от чакало, откъдето кучето евентуално може да види дивеча.

ИЗПЪЛНЕНИЕ


1.-като определите посоката на вятъра, отивате с кучето, вързано на дълго въже, на избраното ниско чакало на земята при открита площ и се установявате там. Завързвате кучето от лявата си страна седнало. То трябва да има възможност да съзре появилия се дивеч.

2.-след като се е появил дивеча давате един изстрел. Той може да бъде и във въздуха, тъй като за сега е по важна реакцията на кучето.

3.- заемате позиция на високо чакало.Завързвате кучето до чакалото с обшитата с кожа верига. За да можете и в това положение да влияете на кучето, прекарвате дълго въже през метална халка, забита в основата на чакалото и прикачвате въжето за веригата, с която е вързано кучето.

4.-заставате на високо чакало и давате изстрел.

ПОВЕДЕНИЕ НА КУЧЕТО

Кучето ляга-това е допустимо, докато няма дивеч на зрителното поле. При появяването на дивеч то става неспокойно.Говорите му успокоително и го галите по главата.

Кучето започва да скимти-с „Фу” му напомняте да пази тишина. При повторно обаждане го удряте леко с пръчицата.

Кучето се опитва да подгони побягващия дивеч-с „Фу, какво е това” и „Марш на място” комбинирани с 2-3 удара с пръчицата, го връщате обратно. Когато след изстрела дивеча побегне и кучето се опита да го последва, реагирате по същия начин.

Седящото куче се надига, когато долови шума от приближаващия се дивеч-не бива да му обръщате специално внимание.
При използване на информация от сайта позоваването на cockeri.blogspot.com е задължително.

Ако този блог ви е харесал и информацията в него ви е била полезна! Ако искате да изразите благодарността си, или да подпомогнете бъдещото му развитие! – Можете да натиснете този бутон, и да пуснете един два патрона ;)
Благодаря ви!

Популярни публикации