Грижа за ловните обувки











Сериозните ловци зна
ят че добрите ботуши не са лукс. Те са необходимост. Всъщност, повечето ловци виждат добрите ботуши като инвестиция. Както и всяка друга голяма покупка, вие искате да се уверете, че ще извлечете максимума от вашата инвестиция. Така че, почистването и грижата за вашите ловни ботуши трябва да стане толкова важна, почти като поддръжка на огнестрелното оръжие.

Почистване на кожени обувки










Един добър чифт обувки е на цената, която ще съперничи на някои от по-скъпите съоръжения в вашия арсенал. Вие се грижите добре за вашата оптика, електроника и други скъпи съоръжения лов, и вие трябва да направите същото и с ботушите си, като вземате мерки за запазване на инвестицията, която вече сте направили .
За всички кожени ботуши или такива с кожа и плат , има продукти на пазара с цел да съживи старите обувки и дори да добавите допълнително ниво на защита на новите обувки.

Cabela's представя две от най-добрите, Granger's и Obenauf's.

Продуктите, описани тук, може да се използват за всички видове обувки за туризъм и ботуши за лов. Започнете с измиване на всичката мръсотия, кал и отломки от повърхността на ботушите. Използвайте мека четка, ако е необходимо, за да се почистят. Кърпа за да ги подсушите , и ги оставете да изпръхнат за няколко минути, преди да продължите.

Грижи за кожени обувки

За поддръжка на всички кожени ботуши, имате възможност да се използвате или химически процес, като Грейнджър или физически като паста като Obenauf's. Въпреки, че крайният резултат е един и същ – измитите с вода и обработените с защитните препарати обувки крайния вид на ще се промени .

Obenauf's is a Beeswax/Propolis Suspension Formula, натурални масла за кожа. Когато го отворите, ще забележите, че сместа е доста твърда. Вие ще трябва да използвате сешоар за да омекне малко за по-добро приложение. Също така, трябва да намажете крема с голи ръце като топлината от ръцете ви ще отвори порите на кожата и по-нататъчно ще омекоти крема, за да осигури по-добро покритие. Намажете кожата обилно с крема, след което го оставяте да изсъхне при стайна температура. Можете да използвате сешоар за ускоряване на процеса след нанасянето. Сложете два слоя за по-продължителна защита.









При използване на информация от сайта .Позоваването на cockeri.blogspot.com е задължително.


Ако този блог ви е харесал и информацията в него ви е била полезна! Ако искате да изразите благодарността си, или да подпомогнете бъдещото му развитие! – Можете да натиснете този бутон, и да пуснете един два патрона ;)
Благодаря ви!

Популярни публикации