Лов на Фазан

  Лов на Фазан


Дребен пернат дивеч :


Латинско название: Phasianus colchicus

Разред : "Кокошоподобни"-GALLIFORMES

Семейство: "Фазанови" – Phasianidae

Срок на ловуване: 1октомври -31 януари

Отстрелна норма : 2 броя на излет

Разпространение : Разпространението му е доста широко.На изток обитава Кавказкия регион ,Армения ,Грузия и част от Азарбейджан,Средна Азия и Далечния изток.На юг се среща в Иран и Афганистан, широко разпространен е и на Балканите,където е и родината на Колхидския фазан.Фазанът има няколко подвида.
Както вече споменах за Колхидския фазан , Пръстенчатия фазан ,Монголски фазан , Семиреченски фазан ,Корейски фазан и Кралски фазан. Има силно изразен полов деморфизъм .При мъжкия екземпляр перата сякаш греят с металния си медно червен блясък. А женската може само да му завижда за красивото оперение с нейната кафяво – бежова окраска. На ловен излет фазаните се търсят около местата ,където живеят.Това са места с наличие на вода и гъста растителност .Рано сутрин излизат в близките ниви да ядят и след това отново се пребират към скришните си убежища.А именно Гъсти расти,драки, тръстики и папури покрай реки и канали,също така могат да се намерят и в къпинаци и шипки. Подходящи кучета за лов на фазани са кучета с по дълга козина която да предпазва нашия помощник от острите трънки. Английски сетер ,Ирландски сетер, Дратхара и особено Кокер спаниела който се чувства превъзходно в гъстите храсти в близост до вода.Кучето само се насочва към предполагаемото убежище на фазана и от този момент за ловеца остава само да е в близост до птичаря.Фазанът излита с трясък и често успява да изкудкудяка ,при което много от ловците с малко опит се стъписват и не успяват да стрелят.През това време фазанът се е изстрелял право нагоре и след това се устремява напред.Скоростта на летящия фазан е доста висока 50-60 км в час.Без куче също може да се ходи на лов за фазани ,но шанса да изгубим ранена птица е много голям.

За лов на фазани са подходящи патрони с номера 5-6 , а за втора цев най- добре е да се заредят патрони номер 3-4 .



Pheasant hunting , Sülün avı ,Faisán de caza , Pheasant caccia , Fasan Jagd ,Фазан охотничий , Sülün avı ,
Fazan de vânătoare ,




При използване на информация от сайта .Позоваването на cockeri.blogspot.com е задължително.

Ако този блог ви е харесал и информацията в него ви е била полезна! Ако искате да изразите благодарността си, или да подпомогнете бъдещото му развитие! – Можете да натиснете този бутон, и да пуснете един два патрона ;)
Благодаря ви!

Популярни публикации