Как да научим кучето на Команда „Седни”

Komanda „Sedni”

Как да научим кучето на Команда „Седни”


Как да накараме кучето да ни слуша в следващите редове ще опиша основната команда за послушание която трябва да усвои вашето куче.
При команда „Седни” кучето трябва да седне на задницата си и да остане така , докато не получи друга команда.Сядането е предпоставка за изпълнението на почти всички останали упражнения.И така кучето на повод стои до левия ви крак. Обръщаме се към него и хващаме повода с дясната ръка.Даваме команда „Седни” и същевременно с лявата ръка натискаме задницата надолу.С дясната ръка опъваме повода нагоре като по този начин принуждаваме кучето да държи главата си изправена.В тази поза задържаме кучето около минута.Ако кучето самоволно стане веднага подаваме команда „Седни”и отново принуждаваме кучето да седне по гореописания начин. След изпълнение на командата не трябва да забравяме похвалим и поощрим кучето .




Ако този блог ви е харесал и информацията в него ви е била полезна! Ако искате да изразите благодарността си, или да подпомогнете бъдещото му развитие! – Можете да натиснете този бутон, и да пуснете един два патрона ;)
Благодаря ви!

Популярни публикации