Монтаж на оптика.



Монтаж на оптика.

Тук ще опиша как сами да монтираме новозакупена оптика в домашни условия.

Необходима е стойка на която оръжието да се закрепи неподвижно.След като карабината бъде поставена на стойката за прострелване трябва и да се нивелира.Насочва се към цел на разстояние в зависимост от предписанията на производителя на оптичния прицел.Обикновенно мишената за хоризонтиране на оптиката се поставя на дистанция от 10 до 50 метра.

Затворът на карабината се вади и с помощта на пластелин около дулния отвор се закрепят два конеца разположени под ъгъл 90 градуса ,така че да се получи кръст пред дулния отвор. Оръжието се насочва към цел разположена на 25 метра като се гледа през цевта от към извадения затвор,така че центъра на кръстосаните пред дулото конци да съвпадне с центъра на мишената. След това на мястото където сочи кръстът от конци с помоща на нивел се начертава хоризонтална линия.След това с отвес с дължина на въжето около 2 м се закача така ,че да се получи кръст който да съвпадне с този на оптиката . Това обикновенно не може да се постигне и затова отново трябва да се нагласи карабината.
Сега вече можем да монтираме оптическия прицел,нагласяме оптиката на нужното разстояние от окото .Това обикновенно е от 7-9 см. Сега вече трябва така да завъртим оптиката че хоризонталната и вертикалната нишка да съвпаднат с тези на мишената. Поглеждаме през цевта и през оптиката за да сме сигурни че резултата е добър и затягаме оптичния прицел.Като внимаваме да не повредим тубуса . С това хоризонтирането и монтажа на оптика е готов и оства прострелка на оптиката.

Как се прострелва оптичен прицел може да прочетете
ТУК


Проверка за прецизно функциониране на реглажните винтове.

Как се извършва проверка за прецизно функциониране на реглажните винтове на оптика може да прочетете тук.



Ако този блог ви е харесал и информацията в него ви е била полезна! Ако искате да изразите благодарността си, или да подпомогнете бъдещото му развитие! – Можете да натиснете този бутон, и да пуснете един два патрона ;)
Благодаря ви!

Популярни публикации