Избор на Палатка











Палатки обикновено попадат в четири групи:

    •   Летни 
    Летните палатки основно осигуряват сянка за летни излети и голямо пространство идеални за къмпинг. Покривът предпазва от леки летни дъждове и големи прозорци с мрежа в почти всяка стена запазват насекомите навън ,а лекия бриз  минава през тях. Докато е  добре за лятото, изобилие вентилация може да доведе до хладно време през пролетта и есента. 
     •   Три сезона с три сезона палатки предлагат подслон през пролетта, лятото и есента. Обикновено те ​​имат многобройни възможности за вентилация, като например мрежови панели таван и прозорци. Plus, надежден защита от дъжд за да предпазва от проливни дъждове, забавя вятъра и задържа на топлината в студените пролетни и есенни нощи . Някои палатки три сезона са конвертируеми в четири сезона или зимни палатки с найлонови панели с ципове да блокира вентилационните панели.Недостатъкът е допълнителното тегло на панелите и ципове.



    •   Зимни / Алпинизъм
    Основната цел на зимни и планински туризъм палатки е да ви предпази от силния вятър и лошо време през зимата или на голяма надморска височинаСъщо така, ще намерите няколко прозореца и ограничена вентилация. Висока якост на алуминиевите стълбове да задържат палатката. Преди да си купите зимната или планинска палатка, прецени дали действително ще го използва за условията който са предназначени. А зимната палатка в по-топлото време най-вероятно ще  ви бъде винаги твърде топло. Кондензацията в шатрата ще предизвика неща с който по бързо да се намокри.Освен това, рамката е много по-тежка.


Екипировка
 палатките за  екипировка са проектирани да бъдат  хижи или базови лагери за лов и риболов.Повечето от тези палатки са заложили на вътрешна рамка. Тъй като те се използват като преносими къщи,  палатките за  екипировка притежават почти вертикални стени да увеличи височина. Обикновено, прозорците са сведени до минимум. Сменяеми панели подова част и  покрива ще позволи използването на печка на дърва.

Размери и тегло
най-големият фактор при избора на размера и теглото е в каква степен ще бъде изпълнението си палатка. Ако сте основно на автомобил кемпер, няколко шатри ще бъде твърде голям и тежък. За туризъм, размера и теглото трябва да бъде внимателно обмислена.
    •   Размер
    Размер Tent обикновено се определят количествено чрез колко хора могат да спят на пода. "Човек" рейтинги могат да бъдат подвеждащи, така че проверете действителните размери на всеки модел. Тези оценки се основават на позициониране на тялото  в пълен размер, 58 см- до 63.5 см  легнали рамо до рамо. Имайте предвид, че най-вероятно ще бъде разположени в непосредствена близост в палатката с вашите приятели спалните чували може да се докосват или дори се застъпват. Ако искате повече място, изберете по-голям модел. Също така, погледнете плана на етажа. Някои позволяват само място за туристи, докато други  тихи местенца за съхранение на принадлежности и дрехи. 
    •   Тегло Ако си кола къмпинг или имат допълнителна помощ за носене на  палатката си, като например ATV, кон, или нетърпеливи приятели и семейството, теглото не е голям фактор. Въпреки това, ако сте го носите на гърба си с цяла седмица на поход, всяка частица има значение, така че гледайте за лека палатка. Като гледате всяка палатка, помисли дали си струва теглото . Много три сезона модели имат няколко врати или прозорци конвертируеми, но всеки цип и парче материал добавя грамове  или дори килограми. 

Палатка стилове и дизайни
Няколко са основните проекти и видове палатки.
    •   Umbrella
    използва предимно в семейството и летни шатри, чадъра дизайн предлага много място за главата. Near-вертикални странични стени позволяват голяма вентилация и да се възползват от подовото пространство, по същество прави палатката кабина.

    •   A-рамка
    Оригиналните A-рамка палатки, базирани на новородените палатки, са леки, лесни за настройка и сравнително евтин. Те имаха правоъгълни етажа с полегати склонове и ridgepoles. Въпреки това, те са имали намалена строителна височина и малко elbowroom дължи на полегати склонове.Модифицираният A-рамка подобрени първоначалното A-рамка чрез добавяне на поле център обръч или диагонални полюсите център. Това води до страничните стени на кривата навън, увеличаване на пространството. Странична стабилност също увеличава да помогне палатката държат по-добре от вятъра.
     •   Dome Докато Започвайки като истински куполи, тези палатки, с до 50% повече място от A-рамка палатки, сега идват в много форми, наподобяващи леко извити куполи. Извити странични стени, по-лесно се хвърли дъжд и сняг, преди да могат да се натрупват. Броят и силата на полюсите определя размера на структурна стабилност. Някои леки три сезона палатки имат само две гъвкави стълбове за подкрепа, които кръстосват, а други се добави трето или четвърто поле за увеличаване на стабилността и пространството. Някои тежки планински палатки имат до осем полюса геодезически купол форма да подкрепи изцяло тъканта. Куполни палатки са свободно стоящи. Това ви позволява да поставите палатката заедно, а след това го поставете на желаното място и го закрепете с колове. В топлото време, залага запазва етаж стегнат. Ако очаквате ветровито време, добро спонсорство и guying се препоръчва. Един от най-хубавите предимства на свободно стояща десет тона е лесно почистване. Преди опаковане на палатка, просто дръпнете залозите, вземи палатка и отърси от мръсотия, пясък и каквото друго се проследяват инча

    •   антрета
    антрета са предната или задната веранди на лагер живот обикновено създадени от удължаване на дъжд летят и нямат етаж. Те осигуряват допълнителни сухите райони за съхранение на опаковки, ботуши и други елементи, лагери, особено когато те са мокри и мръсни. Някои са по-сложни и просторен с допълнителни стълбове за подкрепа, които действително се създаде малка втора стая.Антрета също позволява пълно вентилация, дори когато вали като осигурява достатъчно покритие да напусне палатката си врата разкопчан без да намокряне. Готвенето в антрето е възможно, но може да бъде опасно и не се препоръчва. Запомнете готвене при с огън трябва бъдете внимателни

     

        • Тентови Тъкани и покрития

        Един брой най-вероятно ще видите в палаткови спецификации е водоустойчив рейтинг покритие върху плата. Тя ще се появи като "1000 mm P.U. покритие, 400 mm покритие етаж "и т.н. Тези цифри са получени от тестове водния стълб, извършени на полиуретан покритие плат. Тестери вземе точка от плат и се прилага натиск срещу него с колона от вода. Тъканта след това се оценява на височината на водния стълб, където три водни капчици образуват върху плата. Приличен водоустойчив стойност е 1000 мм. Все пак, ако смятате да използвате палатката си често във влажни условия и лошо време, трябва да се търсят на стойност най-малко 1, 500 милиметра. Някои десеттон етажа са дори оцениха при 3,000 мм. Не търсете стойности по-високо от 3000 мм и като материали, които действително разгражда, ако това е преминава през апарат за покриване достатъчно пъти, за да се постигне по-голямо от 3000 мм










Ако този блог ви е харесал и информацията в него ви е била полезна! Ако искате да изразите благодарността си, или да подпомогнете бъдещото му развитие! – Можете да натиснете този бутон, и да пуснете един два патрона ;)
Благодаря ви!

Популярни публикации