Болтови карабини

Болтови карабини


В тази статия ви ,предлагам популярни карабини с болтов затвор.С което се надявам да ви улесня в избора и придобиването на на ловна карабина. В този аспект на мисли трябва да ви кажа и някой основни качества и характеристики на нарезното оръжие с болтов затвор.Няма да скрия своя приоритет към този вид оръжие.
Надежността е едно от безпорните качества на болтовата карабина,за разлика от полуавтоматичните оръжия тук презареждането се извършва от ловеца.
Няма загуба на барутни газове нужни за презареждане.Сравнително опростени механизми ,което прави болтовите карабини надежни при всякакви климатични условия и при използването на различни по вид боеприпаси.Болтовата карабина дава шанс на животното да избяга със значително увеличеното време за презареждане.С това си качество този вид оръжие отстъпва по скорострелност от полуавтоматичните карабини.
Почти всички болтови карабини използват в чист или преработен вариант на затвор Маузер 98.Маузер 98 има класическа магазинна система и болтов затвор. Високата точност и постоянния бой се дължат на оригиналната конструкция на затвора, изобретена от Паул Маузер. Затворът става класически за магазинните оръжия. Състои се от девет детайла, изключително опростен и надежден. Осигурява добро захващане дъното на гилзата и безотказно действие на изхвъргача. При този вид със завъртането на затвора около оста му и при движението му назад се изважда празната гилза (или неизстреляният патрон), а при обратното движение се вкарва нов патрон в цевта, взвежда се ударникът и се заключва затворът. Някои фирми произвеждат карабини с болтов затвор, който се движи само напред и назад, без да се завърта около оста си. Такива са Браунинг Ацера, Маузер М96, Хайм СР 30, Блазер Р 93. Но най-разпространени си остават карабините, произведени по класическата система.

Манлихер CLASSIC






Висока надеждност, дълъг живот, максимална прецизност и удобство на използване, са само някои от характеристиките на тази болтова карабина от Щаер Манлихер.

Пряк потомък на най-известните модели Манлихер Schoenauer, Манлихер CLASSIC с традиционният си стил отдавна се счита за пушка на традиционните джентълмени.


MANNLICHER CLASSIC LIGHT






Манлихер CLASSIC LIGHT е идеалната комбинация на класическа ловна пушка и лека карабина(по-малко от 3 кг).

Това е станало възможно благодарение на релефа на студено кованата цев и избора на леки дървени части.

Предлага се в калибри:.. 0,243 Win, .308 Win, .270 Win, 7x64 и .30-06 SPR ...


Mosin-Nagant Model 91/30 Rifle with Bayonet







Пушката се характеризира с просто устройство и лесно обслужване. Отличава се с изключително здрава конструкция и безотказност. Пехотният вариант е дълъг 1230 мм. Има снемаем ъглест щик, който се поставя с помоща на щикова тръба. Този тип щикове са нанасяли големи поражения. Теглото на пушката без щика е 4 кг. Щикът тежи 0,5 кг. и е с дължина на острието 430 мм. Цевта е 730 мм, осигурява начална скорост на куршума 865 м/с и висока дулна енергия над 4 000 Джаула. Прицелната далекобойност е 2 000 м. Ефективната стрелба е до 800м. Скорострелността на пушката е 10 изстр./мин. Използваният патрон е 7,62х54R обр. 1908 г. Това е рандов патрон, с външен фланец, което създава затруднения при многозарядните оръжия. Проблемът е заклинването на патроните в магазина. За се избегне този недостатък, е поставен отсечко-отражател. Магазинът е с капацитет 5 патрона.


Remington® Model 770™ Rifle/Scope Combo






Насладете се на известния Ремингтон при производството на който са намерили приложение новите полимерни материали.
Дължина на цевта 60см.
Покритие черен мат .
Приклад и полуложа от удароустойчива пластмаса.
Сменяем пълнител с вместимост 5 патрона.
Калибър .30-06.
Карабината е фабрично комплектована със стойка и оптика 3-9 X 40.
Маса 3300 гр.







Тика, е дъщерно дружество на Сако Финландия, тя автоматично се радва на престижа на Сако.








Weatherby® Vanguard Bolt-Action Rifles at Cabela's
Weatherby® Vanguard Bolt-Action Rifles
Подобно на на Mark V на Weatherby ,Vanguard се прави в най-различни модели. Тя е направена да бъде по-скъп вариант за тези, които искахт Weatherby .




































































Ако този блог ви е харесал и информацията в него ви е била полезна! Ако искате да изразите благодарността си, или да подпомогнете бъдещото му развитие! – Можете да натиснете този бутон, и да пуснете един два патрона ;)
Благодаря ви!

Популярни публикации