Избор на ловна пушка

 Избор на ловна пушка


За млад ловец избора на оръжие е особено важен,защото първата пушка е като първата любов(Ръжда не хваща) или поне в началото.
Функцията и практическата стойност на огнестрелно оръжие по никакъв начин не се влияе от външния му вид, независимо дали гравирани и направени с редки и висококачествени дървесини или произведени в една обикновена стандартната версия. Независимо, дали всеки ловец ще инвестира пари в гравиране и скъпоценно дърво.
В крайна сметка огнестрелното оръжие отразява личността на ловеца, описва начина на лов и е носител на неговата страст.

В течение на времето, лова и вземането на оръжие винаги е имало силно значение.

Ловците признават, че оръжието е много повече от един инструмент. Техните емоционални инвестиции в външния му вид ясно показва каква е разликата между вдъхновението за лов и е свързано с почитта им към природата и нейните творения.

Сега у нас може да се намери почти всички модели и марки оръжие.Но най-масовото оръжие си у остава руската ловна пушка.Къде останала от нашите деди къде от магазина ,но и в двата варианта цените са приемливи и качеството е на много добро ниво.
На първо място се класират пушки на

Ижевском механическом заводе

Иж - 27 с всичките му модификации-ще намерите тук
Иж -43 с всичките му модификации-ще намерите тук

До тук изброените пушки са се доказали в времето и лова в зависимост от предпочитанието на ловеца той може да си избере успоредка или надцевка.
Цените на новите Ижовки варират от 450 лв за успоредка до към 800-900 лв за надцевки.
На следващо място мога да отбележа за една легенда по нашите земи Туловката.Произведена от Тулските оръжейни заводи/ Тульский оружейньй завод/ била е достъпна, цената й е била добра за нашите ловци, а в същото време се е оказала изключително надеждна и здрава.
Ето някои модели :
ТОЗ-34
ТОЗ-120

За предпочитане е пушката да е калибър 12, тъй като е по-мощна,и патроните имат по колям заряд , а с това шанса за успех се увеличава.
По правило масата на пушката трябва да бъде 1/22 част от масата на притежателя й. Обикновено пушка 12 калибър тежи около 3 кг. Обща тенденция е да се намалява масата на ловното оръжие, но колкото пушката е по-лека, толкова ритането и по-силно.Ловната пушка може да е с сменяеми шокови втулки , което ви дава право да избирате шоковото стеснение в зависимост от вида лов.

Аз лично си купих ИЖ-43Е 12 калибър с ежектори шок и полушок с орехов приклад .Много съм доволен ,лесно се взима на мушка, а и не я жаля и не и мисля много и вече имам и едно отстреляно прасе с нея.
Разбира се има и много други възможности за избор на ловна пушка ,но това е свързано с повече средства.

Beretta.com- Компанията е част от Beretta Холдинг Груп. Контролирана от семейство BERETTA .Холдинга обхваща основни производители на огнестрелни оръжия и оптика, както и търговия и дистрибуция в Италия и в чужбина, с 2603 служители и годишен оборот от 435,7 милиона евро.

FaustiStefano- Известни навсякъде по света с проектиране и изработка на традиционни пушки с вертикално и хоризонтално разположени цеви , където безупречно техническо изпълнение, много високи стандарти за качество и красива ръчна изработка живеят перфектно заедно.
От създаването през 1948 г. Fausti произвежда високо качествени италиански пушки, предназначени за специфични видове лов и стрелба. Стойността на тези пушки ще се увеличи само с времето.

Fllirizzini.it-F.lli Rizzini оръжейна фабрика е основана през 1971 г. от Guido Rizzini и неговите братя.
Тя е основната с цел на Гуидо за качество на неговите пушки, той непрекъснато се стреми да подобрява на тяхното ниво, за да има краен продукт, за които биха могли да гарантират високо изпълнение за дълго време и сериозна употреба.Гуидо създава важни патенти като sidelock механизъм и ежектор който се употребяват и до днес.

Ferlib.com-характеристика на Ferlib оригиналността на естетическите решения, които дават на оръжията Ferlib уникален и безспорен характер..

Browningint.com- John Moses Browningе роден на 23 януари 1855 в Ogden, Юта. Той е едно от 22 деца на Джонатан Браунинг, който да е бил добър мормон и оръжейник.
Като младо момче, той прекара времето си в работилницата на баща си, и знае името на всяка част от оръжието, преди да може да чете.

Малко преди смъртта му, баща му връчва своя бизнес към младите Браунинг, които, заедно с брат си Мат, въпреки че имат по-малко от една хиляди долара в банката, и без опит в машиностроенето, преобразуват в скромен магазин в малък цех за оръжие .

Benelli.it

Česká zbrojovka

Caesarguerini.it

Cortonashotguns.com

Gueriniusa.com

Tristarsportingarms.com

Тук може да се насладите и да разгледате много видове ловни пушки от цял свят.
Gun Library


П.П. НЕ ВИ ПРЕПОРЪЧВАМ ТУРСКИТЕ ЛОВНИ ПУШКИ./лично мнение/


При използване на информация от сайта .Позоваването на cockeri.net е задължително.

Choice of hunting rifle , शिकार राइफल के विकल्प , Alegerea puşcă de vânătoare ,
Choice vadászatából puska , اختيار بندقية صيد , Επιλογή του κυνηγιού τουφέκι ,Elección de fusil de caza , Выбор охотничьего ружья



Ако този блог ви е харесал и информацията в него ви е била полезна! Ако искате да изразите благодарността си, или да подпомогнете бъдещото му развитие! – Можете да натиснете този бутон, и да пуснете един два патрона ;)
Благодаря ви!

Популярни публикации