Лов на диво прасе в с.Зимница

 Лов на диво прасе в с.Зимница


Както се казват старите хора"Денят се познава от сутринта".Утрото беше приятно хладно но топло за ноември.Часът за срещата беше 7 ,но нетърпеливи за предстоящия лов авджии стояха на раздумка от 6:30. Документацията и инструктажа бяха проведени и са престъпи към разбор на предстоящия лов и разпределяне на пусиите.Всичко беше решено и ловците с нетърпение скочиха в джиповете и отпрашиха към пусиите.














Проведени бяха 3 гонки.На първата гонка избиха 3 чакала от който един беше отстрелян.Следващата гонка беше доста кратка и нищо интересно не се случи.















Беше станало обяд и ноемврииското слънце препичаше приятно караше някой от ловците затаили се по пусиите да изпадат в лек обеден унес . И точно в този момен се чу съвсем слаб лай на кучета и изтрел. Това накара адреналина на отпусналите се ловци да се повиши и да затупка в слепоочията им.Те грабнаха пушките и зачакаха с изострени сетива.Чакаха дълго което отново ги връщаше в обедния унес.Тогава се чу ръмжене от двигател на приближаващ се джип, в джипа бяха двама ловци.Минаха по пусиите и намалиха толкова колкото да извикат "Идвайте да извадим прасетата" .От подхвърлената фраза в главата на ловците се зародиха редица въпроси ...
Колко ли прасета са ударили?
Малки ли са или големи?
Дали не се майтапят?
И ето го резултата.






























При използване на информация от сайта .Позоваването на cockeri.net е задължително.

Ако този блог ви е харесал и информацията в него ви е била полезна! Ако искате да изразите благодарността си, или да подпомогнете бъдещото му развитие! – Можете да натиснете този бутон, и да пуснете един два патрона ;)
Благодаря ви!

Популярни публикации