Участие на кучето в колективен лов на заек / Participation of dog in hunting rabbit

 Участие на кучето в колективен лов на заек / Participation of dog in hunting rabbit

Лов на заек с куче като " Гонач"

Кучето трябва да се запознае с начина за колективен лов на заек и да спазва необходимото поведение।В гонката трябва да сме гоначи и с кучето на повод без пушка за да можем да следим поведението на кучето।Кучето трябва да знае ,че след като вдигнем пушката трябва да легне .За целта упражняваме командата" легни" като в същото време прикладваме с пушката.В следващия елемент стреляме по зайците като внимаваме когато прикладваме кучето да заема легнало положение।И накрая водим кучето свободно "в крак" без повод като следим да изпълнява горните елементи.

Лов на заек с куче като " Стрелец"

В ловния участък с кучето на повод даваме команда "Чакай" .При правилно поведение при вида на приближаващия заек и при изстрел хвалим кучето .Следващия елемент е като предния но кучето е свободно без повод.При това упражнение внимаваме кучето да не прави така:
Кучето скимти когато заека идва
Кучето гризе повода .
В тези случай порицаваме кучето и ако е нужно го наказваме с команда "Легни"


При използване на информация от сайта позоваването е задължително.

Ако този блог ви е харесал и информацията в него ви е била полезна! Ако искате да изразите благодарността си, или да подпомогнете бъдещото му развитие! – Можете да натиснете този бутон, и да пуснете един два патрона ;)
Благодаря ви!

Популярни публикации